Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-05@02:00:04 GMT

درباره عزت الله مهرآوران

تاریخ انتشار: ۱۸ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۳۳۶۸۴۲

درباره عزت الله مهرآوران

با وجود اینکه بیش از ۲ سال از ورود ویروس کرونا به ایران می‌گذرد و روند واکسیناسیون هم شدت گرفته اما همچنان این بیماری جان بسیاری از مردم و از جمله هنرمندان را می‌گیرد. اگرچه غم از دست دادن عزیزان در هرجای دنیا سخت و طاقت فرسا است و خسرانی برای جامعه به شمار می رود، اما از دست دادن آنهایی که سرمایۀ سیاسی، فرهنگی و ورزشی یک جامعه محسوب می‌شوند، این غم را دو چندان می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از جمله چهره‌های محبوب عرصه سینما و تلویزیون که در چند روز گذشته به ویروس کرونا و بیماری "کووید ۱۹" مبتلا شد، عزت الله مهرآوران بود که با ابتلا و مرگ خود، موجب ناراحتی اهالی سینما و تلویزیون شد.

هنرمندان درشرایط کرونا و وضعیت اقتصادی، بعضاً به نان شبشان محتاج هستند و این ها مسایلی است که باید دیده و به آنها پرداخته شود. وقتی هنرمندان بیمه بازنشستگی و آینده‌ای ندارند، روزگار سختی را سپری می‌کنند، باید در زمان حیات به سراغشان برویم. باید بیش از این به وضعیت زندگی و معیشت هنرمندان توجه شود؛ موضوعاتی که وجود دارد، بازتاب پیدا کند و دردهای این گروه دیده و شنیده شود. باید قدر همدیگر را در این دنیا بدانیم و به یاد هم باشیم و هرگز یاد و خاطره یکدیگر را فراموش نکنیم. اینها بخشی از سخنان مرجانه گلچین بازیگر ایرانی در خصوص ضرورت توجه به هنرمندان و هنرپیشگان است.

عزت الله مهرآوران در آخرین مصاحبه اش از عدم توجه با پیشکسوت ها گلایه کرد او گفت: پیشکسوتانی که روزی در تاریخ سینما و تلویزیون بودند، امروز خانه نشسین هستند و کمتر به آنها پیشنهاد کار می شود، دلیلش هم موضوع فیلم نامه ها است که متاسفانه در فیلم نامه ها نقشی که مناسب پیشکسوت ها و سالمندان باشد، کمتر به چشم می خورد. خود من در ۶۶ سالگی هنوز خانه ندارم، متاسفانه امکانات برای هنرمندانی که در صفحه های تئاتر عرق ریخته اند، بسیار کم و تعریفی ندارد، انتظار می رود با حمایت دولت کمی از بار زندگی از دوش پیشکسوتان برداشته شود.

تولد و تحصیلات

عزت الله مهرآوران در ۱۸ اردیبهشت ۱۳۲۸ خورشیدی در مسجد سلیمان دیده به جهان گشود. پدرش اصالتا کُرد و کارمند شرکت نفت بود. وی کارشناسی خود را در  رشته تئاتر از دانشگاه خوزستان به پایان رساند.

 ورود به عرصه هنر و بازیگری

علاقه مهرآوران به بازیگری و تئاتر از دوران نوجوانی آغاز شد، وی در این خصوص می‌گوید: بازی من در تئاتر از ششم دبستان شروع شد، یادم می آید که نمایشی برای اجرا در مدرسه در حال تمرین بود که از من نیز خواسته شد در آن نقش پسر یتیمی را بازی کنم. بازی در این نقش و ورود به دنیای تئاتر شور و شوق عجیبی در من ایجاد کرد و باعث شد به مقوله تئاتر و نمایش نگاه جدی تری داشته باشم. بنابراین شروع به نوشتن کردم و اندیشه‌ های مختلفی را که در ذهن داشتم به روی کاغذ آوردم و از همین دوره سنی تمرین نمایشنامه‌ نویسی من آغاز شد. البته این هنرمند توانا فعالیت حرفه‌ای خود در سینما در ۱۳۵۳ خورشیدی آغاز کرد و پس از آن در فیلم‌هایی مانند آژانس شیشه‌ای ساخته ابراهیم حاتمی‌کیا و مرد عوضی ساخته محمدرضا هنرمند بازی کرد.

درخشش و شهرت عزت الله مهرآوران در تلویزیون از ۱۳۶۵ خورشیدی با نقش آفرینی در سریال «داستان زندگی» به کارگردانی صادق عبداللهی شروع شد و سپس در سریال‌های «فروشگاه» و «بگذار آفتاب برآید» ادامه یافت، سریال‌های «پیامک از دیار باقی، وضعیت سفید، دزد و پلیس و هفت سنگ» از دیگر کارهای او در تلویزیون به شمار می‌آید. همچنین بازی در سریال «غریبانه» به کارگردانی قاسم جعفری در ۱۳۸۳خورشیدی سبب شهرت بیش از پیش وی شد. از آخرین کارهای عزت الله مهرآوران در سریال ها و مجموعه های تلویزیونی می توان به «پدر پسری، خوب، بد، جلف: رادیواکتیو، می‌خواهم زنده بمانم، بچه مهندس ۴، زن زندگی مرد زندگی و ساخت ایران» اشاره کرد. آخرین فیلمی که این بازیگر در آن ایفای نقش کرد، «خوابم می‌آد» ساخته رضا عطاران است.

وی در گفت وگویی می‌گوید از میان تمام فیلم‌هایی که به نقش آفرینی پرداخته است، به سریال وضعیت سفید علاقه بیشتری داشته است، بعد از ۵۵ سال کار کردن باید اعلام کنم که "وضعیت سفید" برایم دانشگاه است. به‌خاطر اینکه حتی اجسام بسیار کوچک، حیات خودشان را از دست می‌دهند و حیات دیگری پیدا می‌کنند. جالب است در سریال می‌بینید ما انسان‌ها و فامیل دعوا می‌کنیم و حیوانی در آن انتهای باغ رفتارِ معمولی خودش را دارد نه دعوا دارد و نه قهر می‌کند.

مهرآوران دارای نشان درجه یک هنری از سوی وزارت علوم و وزارت ارشاد اسلامی (دکتری تئاتر) و دریافت صلاحیت هنری از اداره تئاتر بود.

حضور در جشنواره‌ها

عزت الله مهرآوران در چندین دوره جشنواره تئاتر فجر حضور داشت که از این میان می‌توان به جشنواره فجر سال ۱۳۷۰ اشاره کرد. وی در این دوره «مال‌کنون» را به صورت مشترک با مریم معترف و در کنار آثاری نظیر سایه ماه به کارگردانی انوشیروان ارجمند، «مرگ یزدگرد» به نویسندگی بهرام بیضایی و کارگردانی گلاب آدینه، «دلدار» به نویسندگی و کارگردانی حسین نوری و «واقعه‌خوانی جهاز جادو» به نویسندگی محمد چرمشیر و کارگردانی آتیلا پسیانی به روی صحنه برد.

مهرآوران نمایشنامه نویسی توانا

مهرآوران علاوه بر نقش آفرینی در سریال‌های متعدد و در پرده سینما توانست، نمایشنامه‌ بسیاری از سریال‌ها را هم بنویسد از جمله این نمایشنامه می‌توان به حجله بید، مروارید، عاشق کشون، صدا کن لیلو، انتظار، جبال بارز، سجلی، غزل واژه قص، لال بهنگ، غربت، صدایم کن فاطمه، خیال، پنج شنبه در گنبد صندلی، طومار حیرت به قلم باد، خطر مجسمه عبید جدی است، ابریشم بانو، رکاب، کنیزک قابله، صاحب منصب عشق، هنرپیشه هملت، گفتگوی مکبث و اسفندیار رویین‌تن و گفت و گوی ژولیت و مجنون اشاره کرد.

خاموشی

سرانجام مهرآوران از چهارم مهر به واسطه عوارض ابتلا به کرونا در بیمارستان بستری شد و در ۱۷ مهر ۱۴۰۰ خورشیدی دیده از جهان فرو بست.

برچسب‌ها رضا عطاران آتیلا پسیانی کووید-19 بهرام بیضایی درگذشت بازیگر ابراهیم حاتمی کیا مسجدسلیمان هنرمندان

منبع: ایرنا

کلیدواژه: رضا عطاران آتیلا پسیانی کووید 19 رضا عطاران آتیلا پسیانی کووید 19 بهرام بیضایی درگذشت بازیگر ابراهیم حاتمی کیا مسجدسلیمان هنرمندان عزت الله مهرآوران سریال ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۳۶۸۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

از پوستر رویداد ملی «وعده صادق در آئینه هنر» رونمایی شد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از بسیج هنرمندان، همزمان با روز آغاز عملیات بیت‌المقدس و در آستانه هفته گرامیداشت معلم از پوستر رویداد ملی «وعده صادق» با حضور مسؤولین انجمن‌های هنری و ادبی سازمان بسیج هنرمندان و معاون هماهنگ کننده سازمان بسیج رونمایی شد.

در این برنامه مسؤولین بسیج مستضعفین و هنرمندان عرصه‌های مختلف از جمله فرهاد قائمیان بازیگر سینما و تلویزیون حضور داشت.

سردار حسین معروفی معاون هماهنگ‌کننده سازمان بسیج مستضعفین ضمن خیر مقدم به هنرمندانی که در این برنامه حضور داشتند گفت: سعی داریم با نگاه مثبتی که در سازمان وجود دارد بسیاری از مشکلات را مرتفع کنیم. بنده اعتقاد دارم باید بسیج را به بسیجی داد. بسیج یک فکر و اندیشه است. باید با فکر با آن صحبت کرد.

وی ادامه داد: آن‌چیزی که باید پایه بسیج هنرمند باشد جلوگیری از رهاشدگی هنرمندان است. چرا برخی موسیقی‌ها که در اوایل انقلاب و جنگ آرامبخش ما بود دیگر وجود ندارد. هنرمندان همیشه در زندگی ما تاثیرگذار بودند. ما مالک را آنقدری که از داریوش ارجمند شناختیم از کتاب‌ها نشناخیتم. با چند سریال صد کتاب معنا پیدا می‌کند.

سردار معروفی ضمن اشاره به این‌که خدمات‌گیری باید بیشتر مورد توجه قرار بگیرد، گفت: با جذب حداکثری، تولید وحدت و قدرت نرم برای نظام به وجود می‌آید. نیاز ما امروز بیش از موشک‌ها پرداختن به فرهنگ است.

وی با اشاره به زیبایی هنر خاطرنشان کرد: برخی شاید به لباس یک هنرمند ایراد بگیرند، اما حتما شناختی از پتانسیل و لطافت یک هنرمند ندارند. یک اندیشه زیبا عمل زیبا را ارائه می‌کند که در جامعه تأثیرگذار است. یکی از شاخصه‌های بزرگ شهید سلیمانی همین موضوع است.

معاون هماهنگ‌کننده سازمان بسیج مستضعفین افزود: نکته‌ی بعدی مراقبت از هنرمندان است. کارهایی باعث قهر هنرمند می‌شود بعد باید هزینه گزافی داده شود تا آنها دوباره آشتی کنند. کار بزرگ آدم بزرگ می‌خواهد. باید دید ورودی بسیج معراج است یا خروجی آن.

بسیج هنرمندان باید دارای پاتوق شود

فرهاد قائمیان بازیگر سینما در این برنامه اظهار کرد: هنرمند پر از درد است. برای این جمع حمایت مالی بزرگترین حمایتی است که باید سازمان انجام دهد. اگر حمایت مالی نشود هنری ایجاد نمی‌شود. صرفا در جشنواره‌ها شرکت کردن نمی‌تواند برای هنرمند همیشگی باشد. این جشنواره‌ها آموزش لازم دارد.

وی ادامه داد: مهمترین چیزی که این موضوع را لحاظ می‌کند مردمی‌سازی است. ما باید این فرهنگ‌سازی را داشته باشیم. آموزش در بخش نمایش بسیار کم است. ما از پتانسیلی که در شهرستان‌ها وجود دارد غافل هستیم. باید شرایطی را برای پیشبرد زمینه‌های مختلف فراهم کنیم. ما می‌توانیم بگوییم به فرهنگ فیلم‌های دفاع مقدس کمی بی‌مهری می‌شود. یک محلی برای بسیج هنرمندان باید در نظر گرفت تا تمام عزیزان بتوانند گرد هم آیند.

در جریان این مراسم از پوستر رویداد ملی وعده صادق رونمایی شد.

سازمان بسیج هنرمندان کشور با همراهی معاونت فرهنگی سازمان بسیج مستضعفین و بنیاد روایت؛ رویداد ملی «وعده صادق در آئینه هنر» را با هدف بازنمایی عظمت و شکوه سیلی محکم ملت ایران به رژیم صهیونیستی در قالب‌های هنری_رسانه‌ای؛ عکس‌نوشته، تصویرسازی، استوری موشن، کاریکاتور، شعر، متن ادبی کوتاه و تایپو گرافی و سرود برگزار می‌نماید.

علاقه‌مندان برای ارسال آثار به رویداد ملی وعده صادق در آئینه هنر می‌توانند آثار خود را تا ۲۰ اردیبهشت از طریق لینک https://basijhonarmandan.ir/festival/۶۷۳۵۸ اقدام نمایند.

کد خبر 6094982 سید امیر شایان حقیقی

دیگر خبرها

  • (عکس) آخرین تصویر از بازیگر پایتخت پیش از فوت
  • آخرین تصویر از بازیگر پایتخت پیش از فوت/ عکس
  • سوگواره بین المللی سفینة النجاة برگزار می شود
  • پلیر موسیقی Winamp باز می‌گردد!
  • آخرین تصویر ملوک طلوع‌نژاد پیش از فوت/ عکس
  • نمایش فیلم تئاتر «عروسی خون» در سینماتک خانه هنرمندان ایران
  • از پوستر رویداد ملی «وعده صادق در آئینه هنر» رونمایی شد
  • بازگشایی نمایشگاه خوشنویسی مشق همدلی در قم
  • عکس| جدیدترین عکس سجاد افشاریان در پشت صحنه تئاتر
  • راهیابی هنرمندان کهگیلویه و بویراحمدی به جشنواره تئاتر مسجد